(Σελίδα: 1 από )

Αποτελέσματα:285

Αποικίες των Ελλήνων

Χάρτης της Μεσογείου με τις ελληνικές αποικίες της αρχαιότητας και πληροφορίες για τον Α΄ και τον Β΄ Αποικισμό. Σκοπός του μαθησιακού αντικειμένου είναι να συμβάλει στο να κατανοήσουν οι μαθητές το φαινόμενο των αποικισμών και να παρατηρήσουν την εξάπλωση των Ελλήνων στη λεκάνη της Μεσογείου τον 10ο Διαβάστε Περισσότερα...

Τύπος Μαθησιακού Αντικειμένου:

  • χάρτης
Εικονική περιήγηση στον Πειραιά

Εικονική περιήγηση στο λιμάνι του Πειραιά, μέσω τρισδιάστατων δορυφορικών εικόνων της εφαρμογής Google Earth. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσφέρει στους μαθητές μια πληρέστερη εικόνα για την περιοχή, παρουσιάζοντάς τη υπό άλλη οπτική.

Τύπος Μαθησιακού Αντικειμένου:

  • χάρτης
Εικονική περιήγηση στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»

Εικονική περιήγηση στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο, μέσω τρισδιάστατων δορυφορικών εικόνων της εφαρμογής Google Earth. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσφέρει στους μαθητές μια πληρέστερη εικόνα για την περιοχή, παρουσιάζοντάς τη υπό άλλη οπτική.

Τύπος Μαθησιακού Αντικειμένου:

  • χάρτης
Εικονική περιήγηση στη Σαντορίνη

Εικονική περιήγηση στο νησί της Σαντορίνης, μέσω τρισδιάστατων δορυφορικών εικόνων της εφαρμογής Google Earth. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να προσφέρει στους μαθητές μια πληρέστερη εικόνα για την περιοχή, παρουσιάζοντάς τη υπό άλλη οπτική.

Τύπος Μαθησιακού Αντικειμένου:

  • χάρτης
Άκρα της Ελλάδας

Αρχείο γεωγραφικών χαρακτηριστικών (χάρτης) Google Earth, στο οποίο σημειώνονται τα τέσσερα άκρα σημεία της Ελλάδας (Οθωνοί, Ορμένιο, Μεγίστη / Καστελλόριζο, Γαύδος). Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές τα ακρότατα σημεία της χώρας. Να σημειωθεί πως για κάθε σημ Διαβάστε Περισσότερα...

Τύπος Μαθησιακού Αντικειμένου:

  • χάρτης
Η Μεσόγειος θάλασσα

Γεωμορφολογικός χάρτης της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Στον χάρτη αποδίδονται τα μεσογειακά κράτη με τις πρωτεύουσές τους, σημαντικές πόλεις, ποτάμια, πεδιάδες και οροσειρές, καθώς και ηφαίστεια. Για λόγους εμπέδωσης, προτείνεται δραστηριότητα καταγραφής των μεσογειακών κρατών.

Τύπος Μαθησιακού Αντικειμένου:

  • χάρτης

(Σελίδα: 1 από )